Home

Veelgestelde vragen

Examen Erkend CDD Analist

Wat is CDD?

CDD staat voor Customer Due Diligence, dit betekent letterlijk: ‘gepaste zorgvuldigheid’. Customer Due Diligence staat ook wel bekend als het ‘know your customer’ (KYC)- of ‘ken uw klant’-beginsel: wie is uw cliënt, maar ook: wie zijn de eigenaren, kan de klant een risico vormen en waarvoor wordt de zakelijke relatie gebruikt? CDD is dan ook gericht op een integere beleidsvoering, waarbij organisaties en bedrijven moeten weten met wie ze zakendoen. Zo voorkomen zij dat ze zakendoen met frauduleuze en criminele partijen.

Hoe word ik een Erkend CDD-analist?

Als Erkend CDD-analist bent u op de hoogte van de relevante wet- en regelgeving, begrijpt u witwassen, terrorisme financiering, corruptie en sancties, kent u de verschillende stappen die ondernomen moeten worden binnen het cliëntenonderzoek en kunt u risicovolle situaties herkennen op basis van uw professionele inschattingsvermogen.

Het Examen Erkend CDD-analist bied u de mogelijkheid om aan te tonen dat u beschikt over de benodigde kennis om werkzaam te zijn als CDD-analist.

Wat houdt het Examen Erkend CDD-analist in?

U heeft 60 minuten de tijd om 30 meerkeuzevragen te beantwoorden. Het examen behelst zowel kennis- als casuïstiekvragen. Meer informatie omtrent toetstermen is te vinden op de pagina ‘Downloads‘.

Wat zijn de tarieven voor het Examen Erkend CDD-analist?

Het examen Erkend CDD-analist kost 180,29 euro.

Waar kan ik mijn Examen Erkend CDD-analist afleggen?

U kunt het Examen Erkend CDD-analist op één van onze 25 COEL-locaties door heel Nederland afleggen. Daarnaast kunt u zelf het examenmoment kiezen wat u het beste uitkomt. Kortom, wanneer u wilt en waar u wilt! Voor meer informatie, zie: https://www.coeltoetscentra.nl/

Hoe kan ik mijn Examen Erkend CDD-analist boeken?

U kunt het Examen Erkend CDD-analist boeken via onze webshop.

stel ons een vraag